INGYENES kiszállítás mindkét kiszerelésre!

Reggeli edzés a szellemi frissességért

Neked is mindig időből van a legkevesebb, igaz? Ismerős probléma. Az életvitelünk megtervezése és az időnk hatékony kihasználása kulcsfontosságú a kiegyensúlyozott élet eléréséhez. A zsúfolt és sokszor stresszes hétköznapokban az egészség és a jó közérzet megőrzése viszont fontosabb, mint gondolnánk. Az út pedig, mely hozzásegít a fokozott vitalitáshoz és a természetes energiaszint fenntartásához nem más, mint a reggeli időszakban végzett rendszeres testmozgás.

Reggeli edzés = nekem sincs hozzá erőm

Tudtad, hogy egy felmérés szerint a magyarok alig alszanak átlagosan 6 órát éjszakánként és ezt az alvást sem találják pihentetőnek? 

Ezután nem csoda, hogy sokan rá se bírunk gondolni, hogy a munka előtt még egy edzést is beiktassunk az életünkbe. Azonban fontos, hogy eszünkbe jusson, a szellemi frissesség és a kiegyensúlyozott alvás fenntartásához szükséges a testmozgás is. 

Reggeli edzés

Azáltal, hogy korán kelünk és reggel edzünk, azonnal lendületet adunk a napunknak. Az edzés stimulálja az endorfinok kiválasztását, melyek jó közérzetet és pozitív gondolkodást eredményeznek, amely lássuk be, mindig elkél egy hosszú nap előtt. Ha beiktatunk a napunkba akár egy reggeli kardio edzést, akkor a nap folyamán magabiztosabban, frissebben és kiegyensúlyozottabban tudunk reagálni a kihívásokra.

Reggeli edzés = szellemi frissesség

Bár rágondolni is nehéz sokszor, főleg ezeken a nyirkos és sötét őszi reggeleken, de kilátásba kell helyeznünk, hogy a testünknek ebben az időszakban van a legnagyobb szüksége a törődésre.  A reggeli edzés növeli a dopamin, a szerotonin és a noradrenalin nevű boldogságérzetért felelős hormonok szintjét az agyban. Ezek azok a neurotranszmitterek, amelyek segítenek csökkenteni a stresszt és a szorongást, emellett fokozzák a jó hangulatot és az általános életminőséget is. A reggeli edzések felpörgetik az anyagcserét, jobb alvásminőséget is biztosítanak, enyhítik a másnaposság tüneteit és az egész test oxigénellátását javítják.

Reggeli edzés = fegyelem

Igaznak bizonyuló klisé, hogy mindig elkezdeni a legnehezebb, de valljuk be, fenntartani egy szokást se a legegyszerűbb. 

Azonban a rendszeres, reggeli időponthoz kötött edzések segítenek fenntartani a fegyelmet és az elkötelezettséget, ami valljuk be, a legnehezebb az egészben, hiába ismerjük a korai testmozgás minden előnyét. Amikor tudjuk, hogy minden reggel az edzésre kell készülnünk, az erősíti, a fáradt munkanapokon egyébként is hanyatló, önfegyelmünket, amely elengedhetetlen egy egészséges életmód fenntartásához hosszútávon.

A reggeli edzés tehát egy hatékony fegyver a kiegyensúlyozott, egészséges és boldog élet felé vezető úton, amelynek jótékony hatásai már rövid távon is érezhetőek lehetnek, így érdemes adni neki egy esélyt az életünkben.

0
Kosár