INGYENES kiszállítás mindkét kiszerelésre!

A világ legnagyobb bulijai

Te is megtapasztaltad már életed során a fesztiválok és a koncertek szabadságát? Egy jó parti néha a gyógyír a léleknek, hisz a mozgás és a zene együtt sokszor elképesztő stresszlevezető hatással bírhat. Ám sokszor ezek az események nemcsak a bulizásról szólnak, hanem az emberi kreativitás, az összetartozás és a hagyományok ünnepléséről is. Ha kíváncsi vagy a történelem 5 legnagyobb bulijára, akkor vegyél egy jegyet, és tarts velünk ezen az országhatárokon átívelő utazáson.

Amiről már mindenki hallott – a legnagyobb buli

A Woodstock Zenei Fesztivált 1969-ben rendezték meg az USA-ban és ezzel egyidőben rögtön be is írta magát a történelembe, mint a világ legnagyobb bulija. A Woodstock a hippi mozgalom és a béke szellemének ikonikus eseménye lett, ahol közel félmillió ember gyűlt össze, hogy a legnagyobb rock and roll előadók zenéjét hallgassa, miközben az 1960-as évek közepén az Egyesült Államokban a béke és a szeretet üzenetét is hirdesse. 

Buli böjt előtt 

A Mardi Gras, vagy más néven a New Orleans-i karnevál 1886 óta egészen napjainkig a louisianai kultúra szerves része, ahol a lakosok és a látogatók hatalmas körmenetekkel, zenével és karneváli hangulattal ünneplik a farsangot. A Mardi Gras franciául „kövér kedd”-et jelent, ami azt a gyakorlatot tükrözi, hogy a nagyböjtöt megelőző utolsó estén bőséges, zsíros ételeket kell fogyasztani és jól kirúgni a hámból. 

Az egyik legrégebbi és a legnagyobb buli is

Ki ne hallott volna már Rio de Janeiro Karneváljáról? Ezt az eseményt 1723-tól napjainkig minden évben megszervezik a brazil fővárosban, és ilyenkor az egész világ szeme a díszes-csillogó parádéra szegeződik. A Rio de Janeiro-i karnevál a sambatánc, a gyönyörű jelmezek és a pompás ünnepi menetek színtere, ráadásul a világ egyik legnagyobb és legvonzóbb karneválja, amelyet minden évben milliók látogatnak.

A világ legnagyobb modern bulija

A Burning Man 1986-tól napjainkig Nevada állam és talán a világ egyik legérdekesebb fesztiválja. A Burning Man egy egyhetes rendezvény, amelynek központi eseménye egy hatalmas faember elégetése. A rendezvény hagyományosan az önkifejezés és a közösségi részvétel ünnepe, amely messze földön híres őrült ruhakölteményeiről és arról, hogy nincsen menetrendje, ugyanis a fesztiválon minden koncert és fellépés a spontaneitás jegyét viseli. 

Eins, zwei, Polizei – a legnagyobb buli Berlinből 

Berlin a techno fővárosa, így nem csoda, hogy 1989-től egészen 2003-ig ők adtak otthont a világ legnagyobb technofesztiváljának, a Love Parade-nek, ami ugyan világszerte elterjedt, mégis a berlini volt a legismertebb mind közül. A technózene rajongói tízezrekre nőttek, és a 2000-es évek elején a rendezvények során Berlin utcáit táncparketté alakították. A fesztivál híres mottója a  „Friede, Freude, Eierkuchen” volt, avagy „Béke, öröm és palacsinták”, hirdetve ezzel a felvonulás pacifista politikai jellegét is. 

0
Kosár