INGYENES kiszállítás mindkét kiszerelésre!

Kedvenc szabadtéri helyeink, ahol hétköznap is lazíthatunk

Szinte érezni a levegőben, hogy mindjárt itt a nyár, és már nincs messze a vakáció, azonban a legtöbben még extra fokozaton hajszoljuk a munkát. Ilyenkor a baráti találkozókat is nehezebb összeegyeztetni, ha pedig sikerül, általában hétköznap délután vagy este tudunk összeülni. Ahhoz, hogy megkönnyítsük ezeket a napokat, most a kedvenc helyeinket ajánljuk, hogy nektek már ne kelljen azon gondolkozni, merre induljatok el, legyen szó a Népsziget dunai panorámájáról, piknikről a város szívében vagy szórakozásról szabadtéren. Ráadásul azon sem kell aggódni, ha nehezen indulna a másnap reggel, erre is hoztunk egy klassz tippet!

Vízpart mellett a Népszigeten

Ha szuper vízparti helyszínt keresünk, de már unjuk a Margitszigetet vagy a Római-partot, akkor érdemes a Népsziget felé venni az irányt, ahol az Északi összekötő vasúti híd lábánál egymás mellett sorakoznak a jobbnál jobb helyek: a Perem, a Kabin és a Wasser. Vadregényes vízparti romantika, naplementébe nyúló DJ-szettek és akusztikus koncertek várnak ránk, ráadásul hétköznap is érdemes a Népsziget felé venni az irányt, mert akkor elkerülhetjük a hétvégi zsúfoltságot. A Duna-part közvetlen közelében elterülő szabadtéri helyszíneken pedig kiszakadhatunk a városi nyüzsgésből, és ha csak egy délután erejéig, de úgy érezhetjük magunkat, mintha már nyaralnánk.

Lazítás a város felett

budapesti panoráma világszinten is verhetetlen, így ha szeretnénk feldobni a hétköznapokat, akkor vegyük az irányt a város magaslatai felé. Az egyik titkos favoritunk a II. kerültben, a Gül Baba türbéjén is túl van, ez pedig a Mansfeld Péter park, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra, a parkocska padjai pedig egy délutáni piknikre csábítanak. Másik kedvenc piknikhelyünk a város felett a Gellért-hegy oldalában található Filozófusok kertje. Ha pedig csak a hétköznap estéken tudunk időt szakítani a baráti találkozókra, de vágyunk az extrább, panorámás helyszínekre, akkor olyan szuper rooftop bárok közül válogathatunk, mint a Mammut tetején található Élesztő Terasz, melyet a sörkedvelőknek ajánlunk, a Monkey Étterem a Várkert Bazár felett vagy a Matild Palace tetején rejtőzködő The Duchess, mely elegáns esti koktélozásra csábít.

Szórakozás szabadtéren

Budapesten számos olyan szabadtéri buli- és koncerthelyszínt találunk, ahol hétköznap este is remekül mulathatunk, ráadásul már úgy tűnik az eső sem fogja elmosni a programokat. Ha Budán keresgélünk, akkor a Kobuci Kert az egyik favoritunk. Óbuda szívében, a Fő téren álló Zichy-kastély udvarában található hangulatos, árnyas hely áprilistól szeptemberig várja a vendégeket. Érdemes ellátogatni a Dürer Kertbe is, a budapesti szabadtéri helyek alterparadicsoma évek óta megbízható helyszín. Ha inkább a vízre vágyunk, akkor az A38 Hajó tetőteraszán is remek bulik várnak ránk. Ha pedig Pest, akkor vegyük az irányt a Lánchíd lábánál található PONTOON felé, mely pár év alatt meghatározó tényezővé vált a tavasztól őszig nyitva tartó kültéri szórakozóhelyek között.

Plusz egy tipp, ha hosszúra nyúlna az este:

Jó ha tudjuk: nem kell mindig nemet mondanunk a barátainkkal töltött estékre még egy fárasztó munkanap után sem. Vannak olyan termékek, melyek abban segíthetnek, hogy frissen ébredjünk akkor is, ha hosszúra nyúlt a programjaink sora. Ilyen a svéd de Faire Medical által 30 éves kutatómunkával fejlesztett étrend-kiegészítő, a myrkl. Az ilyen termékek azoknak lehetnek hasznosak, akik olyan aktív életet élnek, amilyenben a mindennapok mókuskerekéből nehéz kiszakadni, mint például a fiatal szülők, vagy az aktívan dolgozók. Szedését elsősorban azoknak javasolják, akik rendszeresen vesznek részt társasági eseményeken, esetleg épp hétköznap lazítanának a baráti társasággal. Kapható a doclabor.hu webshopban és a Kulcs Patikákban.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Piknik a szabadban

Ha piknikezős helyek után kutatunk, akkor érdemes a belvárosban nézelődni. Az egyik kedvencünk a margitszigeti nagy rét, ahová tényleg csak pár pokróc kell, némi elemózsia és ital, na meg a jó társaság. Itt akár letáborozhatunk egy árnyas fa alatt, vagy tanyázhatunk a Zenélő Szökőkút közelében, melyből idén olyan slágerek csendülnek fel, mint a Wellhellótól a Rakpart vagy az Animal Cannibalstől a Budapest nyáron sokkal szabadabb. Ha a város még frekventáltabb részén szeretnénk élvezni egy kis falatnyi természetet, akkor a Nehru partot ajánljuk, ahol Bálna tövében még a Gellért-hegyre nyíló panorámát is megcsodálhatjuk. Ha pedig inkább beülnénk valahova, mégis piknikhangulatot keresünk, akkor az óbudai Selyemgombolyítóban található Mad Garden Budát vagy az új helyre költöző Kertemet érdemes meglátogatnunk.

Hangulatos teraszok

Ha beindul a jó idő, akkor nincs megállás Budapesten, sorra nyitják meg kapuikat a jobbnál jobb teraszos helyek, melyek kiválóak a hétköznap esti lazításhoz. Egyik régi-új kedvencünk a Feneketlen tó közelében található Este11, ahol a fákat színes fények díszítik, az italkínálat és az egyedi koktélok mellett pedig már csak a street food jellegű ételek és a szabadtéren sült steakek a jobbak. Ha elegánsabb helyet keresünk, akkor az egyik klasszikus kedvencünk a Centrál Kávéház, melynek teraszán kiváló gin-tonikok és pezsgők várnak ránk. Ha valami bohémabbra vágyunk, akkor irány a Tereza, ahol hétfőnként és csütörtökönként szuper akciókat találunk, ráadásul keddenként ott a Taco Tuesday. Ha inkább a retró életérzést keressük, akkor irány a Városliget, ahol a Pántlika egyenesen telitalálat, burger és fröccs vár a kockás viaszosvásznon. 

 A cikk a www.welovebudapest.com oldalon jelent meg.

One thought on “Kedvenc szabadtéri helyeink, ahol hétköznap is lazíthatunk

Comments are closed.

0
Kosár